We zijn open. Maar we kunnen u momenteel het snelst helpen als u uw aanvraag stuurt via de knop ‘Mail direct’.

Alles in Huis

Alles voor de doe-het-niet-zelver

 

De dakgoot bladvrij: iedereen blij!

Het is één van de vergeten klusjes aan uw huis; de dakgoot bladvrij maken om verstoppingen en lekkages te voorkomen. Maar wie moet ik inschakelen om de dakgoot bladvrij te maken? En wat zijn hiervoor de kosten? De dakgoot bladvrij: iedereen blij!

​Waarom moet ik mijn dakgoot bladvrij laten maken?
Door een ophoping van bladeren en ander vuil in uw dakgoot wordt het regenwater beperkt afgevoerd. Het gevolg van zulke vervuiling is een grotere kans op verstopping van de regenpijpen. In het ergste geval ontstaat er een lekkage op een plek waar de regenpijp onder de grond gaat, en dan staat u ineens met natte voeten in de kelder. Ook is er een kans dat de dakgoot gerepareerd of zelfs in zijn geheel vervangen moet worden. En dat allemaal door wat luttele blaadjes! Daarom is het erg belangrijk om uw dakgoten periodiek bladervrij te laten maken.

Wanneer moet ik mijn dakgoot bladvrij laten maken?
Vaak is alleen een bladvanger niet genoeg om een verstopping te voorkomen. Er eindigt namelijk veel meer vuil in uw dakgoot dan u zou denken. Aangeraden wordt om gemiddeld één keer per jaar de dakgoten preventief te laten reinigen. Als u bijvoorbeeld een grote boom in uw tuin of naast uw woning heeft staan, is het slim om de dakgoten meerdere keren per jaar schoon te laten maken. Zo komt u nooit voor verrassingen te staan en weet u zeker dat de boel niet verstopt raakt. Wellicht stelt de vakman u wel voor om een bladvanger of een ander hulpmiddel aan te schaffen als het probleem groter is dan verwacht. Door deze maatregelen te combineren bent u verzekerd van een bladvrije dakgoot en voorkomt u problemen zoals bijvoorbeeld een vogelnest in de dakgoot.

Bij wie moet ik zijn om mijn dakgoot bladvrij te laten maken?
Vaak weet men niet waar ze moeten zijn als ze hun dakgoten bladvrij willen maken. Er zijn verschillende vakmannen die deze werkzaamheden uitvoeren. Zo kunt u bijvoorbeeld denken aan een schoorsteenveger die gelijk dakgootonderhoud kan verrichten, of misschien wel een dakdekker die daar toch al bezig is. Ook kunt u terecht bij een loodgieter voor al uw dakgootonderhoud. Als de hovenier periodiek langskomt voor het seizoen klaar maken van de tuin, kunt u aangeven dat de dakgoot ook gelijk meegenomen kan worden. U kunt bijvoorbeeld een onderhoudscontract afsluiten om zeker te weten dat er geen verstoppingen of lekkages ontstaan door ophoping van vuil.

Wat zijn de kosten om dakgoten bladvrij te maken?
De prijs voor dakgoten bladvrij maken is afhankelijk van uw wensen. U kunt hiervoor een vrijblijvende offerte aanvragen bij 1, 2 of 3 goede vakmannen uit uw regio. Het maakt niet uit of u zoekt naar een vakman in Rotterdam, Amsterdam, Utrecht, Groningen of Maastricht. Doordat onze dakdekkers, klusjesmannen, schoorsteenvegers, en hoveniers deze werkzaamheden landelijk uitvoeren, kunnen wij u in elke regio van dienst zijn.Terug naar overzicht Vorig artikel Volgend artikel

Beoordelingen

1500 mensen beoordeelden onze vakmannen.

Mina Haarlem Mina

Tuin aanleggen Ik heb mijn volledige tuin laten aanleggen door de hovenier. Er zat weinig prijsverschil tussen de twee aanbieders. Maar ik heb voor hem gekozen door het goede advies en de te gebruiken materialen.

Hovenier, Haarlem
Nico Houten Nico

Leidingwerk verleggen De werkzaamheden zijn naar mijn mening goed- en vakkundig uitgevoerd. De betreffende medewerker heeft goede service verleend en was zeer vriendelijk.

Loodgieter, Houten
Fred Vlaardingen Fred

Schilderen dakkapel De schilderklus van mijn dakkapel is inderdaad opgeleverd. Het heeft even geduurd voordat met de werkzaamheden werd begonnen, maar alles is nu toch klaar. En geheel tot mijn tevredenheid. De mensen van de firma waren zeer vriendelijk. Ook de laatste werkzaamheden voor de oplevering hebben wij zeer gewaardeerd (reinigen en zemen van de ramen).

Schilder, Vlaardingen

Recente aanvragen

28766 mensen plaatsten hier eerder hun aanvraag:

16Aug
Geesteren - eibergen Ergens beginnen Vochtplek aan onderkant plafond.bovenkant niets te zien.doche putje een meter van vochtplek.(douche word...
16Aug
Geesteren - eibergen Ik moet ergens beginnen Vochtvlek aan plafond onderkant ,bovenkant niets te zien.vochtplek 1.mtr van doucheputje.( douc...
16Aug
Leersum - wijk-bij-duurstede Graag uw prijs voor 2 schoorstenen, 1x allesbrander en 1x open haard met gasvlam
16Aug
Ede - veenendaal 190 vierkante meter pvc recht leggen. Op korte termijn! Start deze week/weekend of begin volgende week)
16Aug
Ede - veenendaal 190 vierkante meter pvc recht leggen. Op korte termijn! Start deze week/weekend of begin volgende week)

Aanbevolen partners