We zijn open. Maar we kunnen u momenteel het snelst helpen als u uw aanvraag stuurt via de knop ‘Mail direct’.

Alles in Huis

Alles voor de doe-het-niet-zelver

 

Succesvol versieren tijdens de feestdagen

De laatste maand van het jaar staat altijd in het teken van de feestdagen. Het wordt sneller donker, kouder en met kerst en de jaarwisseling worden alle toeters en bellen weer uit de kast getrokken. De risico’s die het met zich meebrengt worden echter vaak vergeten. Dus laat de ballen even liggen en lees hier onze tips om de kans op brand te beperken. Succesvol versieren tijdens de feestdagen

Kerst is een periode voor ontzettend veel liefde, geluk, cadeautjes en een energiemaatschappij die erg blij is met jouw hoeveelheid kerstversiering. Maar de kans op brand neemt flink toe tijdens deze dagen. Slingers, vlaggen, kaarsen, kerstbomen en andere versieringen kunnen ervoor zorgen dat een brand snel om zich heen grijpt. Door middel van een paar simpele handelingen kan brandgevaar al snel voorkomen worden.

Allereerst is het verstandig om te kijken naar de soort kerstboom die u aanschaft. Echt dennengroen is brandgevaarlijk, vooral wanneer het droog is. Kies er daarom voor om de kerstboom te impregneren. Impreg-watte? Ja, impregneren! De boom wordt behandelt met een brandwerend middel waardoor de kerstboom een stuk veiliger is. Hiermee wordt voorkomen dat de boom binnen twee minuten het hele appartementencomplex in de hens zet. Dan krijgt de kerstgedachte ineens een hele andere betekenis en daar zit niemand op te wachten.
Daarnaast heb je gelijk een goed excuus om voor een kunstboom te kiezen.
Naast de rommel die een echte kerstboom vaak achterlaat, zijn vrijwel alle kunstbomen gemaakt van brandwerend materialen. Dit zorgt dus direct voor extra veiligheid waardoor u met een gerust hart de boom kan versieren. Zorg alleen er dan alleen wel voor dat de kerstboom op een brandveilige plek staat, voordat een vage kennis ineens begint te jongleren met de kaarsen die in de kandelaar stonden en in de boom belanden.

Ook de elektra kan voor problemen zorgen. Rol daarom de haspels altijd helemaal af. Deze kunnen namelijk erg warm worden waardoor brand kan ontstaan. Indien je geen haspel hebt en op het briljante idee komt om een verlengsnoer te verlengen met een ander verlengsnoer (volgt u ‘m nog?), raden wij aan om toch even langs de bouwmarkt te hobbelen voor een langere versie. Deze oplossing is namelijk nét iets minder briljant dan men denkt en kan voor grote problemen zorgen.
Indien je na drie dagen nog steeds bezig bent met het uit elkaar halen van de kerstverlichting, is het verstandig om de kerstverlichting gelijk te controleren op draadbreuken. Een vonkje is namelijk niet zo onschuldig als het lijkt.

Niet alleen de kerstboom, maar ook de rest van het huis hangt natuurlijk vol met waanzinnige kerstversiering. Plaats deze niet dicht bij warme apparatuur of licht ontvlambare materialen. Het zou zonde zijn als het tostiapparaat zorgt voor een vreugdevuur in de keuken. Trek ook altijd even de stekker uit het stopcontact wanneer er niemand thuis is of iedereen ligt te slapen. Zo neemt de kans op brandgevaar aanzienlijk af en is de jaarnota van Eneco ook gelijk een stukje lager.

Iets wat vaak pas op het laatste moment te binnen schiet is het tijdig vegen van de schoorsteen. Vaak zitten veel schoorsteenveegbedrijven juist in deze periode helemaal vol. Laat uw schoorsteen vóór het stookseizoen vegen om teleurstelling te voorkomen. Door de schoorsteen regelmatig een veegbeurt te geven neemt de kans op een schoorsteenbrand aanzienlijk af. Aangeraden wordt om eenmaal per jaar de schoorsteen te laten veeg door een erkend schoorsteenveegbedrijf die een veegbewijs afgeeft na de uitvoering. Bij regelmatig gebruik van de open haard wordt geadviseerd om de schoorsteen twee keer per jaar te laten vegen door een schoorsteenveger. De prijs voor het schoorsteenvegen is afhankelijk van uw wensen. Voor het vegen van de schoorsteen kunt u vrijblijvend een offerte opvragen voor 1, 2 of 3 drie goede schoorsteenvegers in uw regio. Het maakt niet uit of u op zoek bent naar een schoorsteenveger Rotterdam, Amsterdam, Utrecht, Groningen of Maastricht. Doordat onze erkende schoorsteenveegbedrijven deze werkzaamheden landelijk uitvoeren, kunnen wij u in elke regio van dienst zijn.

Alles in Huis wenst u warme feestdagen en een goede jaarwisseling toe. Graag tot 2016! ​Terug naar overzicht Vorig artikel

Beoordelingen

1500 mensen beoordeelden onze vakmannen.

Mina Haarlem Mina

Tuin aanleggen Ik heb mijn volledige tuin laten aanleggen door de hovenier. Er zat weinig prijsverschil tussen de twee aanbieders. Maar ik heb voor hem gekozen door het goede advies en de te gebruiken materialen.

Hovenier, Haarlem
Nico Houten Nico

Leidingwerk verleggen De werkzaamheden zijn naar mijn mening goed- en vakkundig uitgevoerd. De betreffende medewerker heeft goede service verleend en was zeer vriendelijk.

Loodgieter, Houten
Fred Vlaardingen Fred

Schilderen dakkapel De schilderklus van mijn dakkapel is inderdaad opgeleverd. Het heeft even geduurd voordat met de werkzaamheden werd begonnen, maar alles is nu toch klaar. En geheel tot mijn tevredenheid. De mensen van de firma waren zeer vriendelijk. Ook de laatste werkzaamheden voor de oplevering hebben wij zeer gewaardeerd (reinigen en zemen van de ramen).

Schilder, Vlaardingen

Recente aanvragen

28766 mensen plaatsten hier eerder hun aanvraag:

16Aug
Geesteren - eibergen Ergens beginnen Vochtplek aan onderkant plafond.bovenkant niets te zien.doche putje een meter van vochtplek.(douche word...
16Aug
Geesteren - eibergen Ik moet ergens beginnen Vochtvlek aan plafond onderkant ,bovenkant niets te zien.vochtplek 1.mtr van doucheputje.( douc...
16Aug
Leersum - wijk-bij-duurstede Graag uw prijs voor 2 schoorstenen, 1x allesbrander en 1x open haard met gasvlam
16Aug
Ede - veenendaal 190 vierkante meter pvc recht leggen. Op korte termijn! Start deze week/weekend of begin volgende week)
16Aug
Ede - veenendaal 190 vierkante meter pvc recht leggen. Op korte termijn! Start deze week/weekend of begin volgende week)

Aanbevolen partners